Placinta cu iaurt

de Laly in Prajituri, 19 Sep 2010 | 8073 vizualizari

 

O placinta foarte gustoasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de iaurt
  • 8 oua
  • 250-300 gr zahar
  • 1 pachet foi de placinta
  • stafide
  • coaja de lamaie,esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

1.Separam ouale.Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie,esenta,galbenusurile si zaharul.Incorporam si albusurile batute spuma.Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia.

2.Pregatim o tava de copt (mai inalta,deoarece aluatul se va umfla).Punem la baza 3 foi de placinta,apoi punem 2-3 polonice din umplutura(cam 1 deget grosime de compozitie).

3.Repetam operatia pana terminam toata umplutura.Ultimul strat trebuie sa fie de umplutura.

4.Coacem la foc domol circa 40 de minute,pana cand aluatul capata o culoare aurie deasupra.Compozitia se va umfla,dar cand o vom scoate din cuptor se va mai lasa un pic.

5.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madi_marin 1

25.09.2010, 20:03

fac si eu....acum....

Crista_Luca 1

08.10.2010, 16:00

si eu fac ceva de genu ....este foarte buna ..seamana putin cu cremesul... ai 5 f

elena1988 1

24.02.2011, 09:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert - Prajitura tavalita